بسم الله
إِجْتَهِدُوا فى أَنْ یَکُونَ زَمانُکُمْ أَرْبَعَ ساعات:ساعَةً لِمُناجاةِ اللهِ، وَساعَةً لاَِمْرِالْمَعاشِ، وَساعَةً لِمُعاشَرَةِ الاِْخْوانِ والثِّقاةِ الَّذینَ یُعَرِّفُونَکُمْ عُیُوبَکُمْ وَیُخَلِّصُونَ لَکُمْ فِى الْباطِنِ، وَساعَةً تَخْلُونَ فیها لِلَذّاتِکُمْ فى غَیْرِ مُحَرَّم وَبِهذِهِ السّاعَةِ تَقْدِروُنَ عَلَى الثَّلاثِ ساعات.
بکوشید که زمانتان را به چهار بخش تقسیم کنید:
زمانى براى مناجات با خدا ؛ زمانى براى تأمین معاش ؛ زمانى براى معاشرت با برادران و معتمدانى که عیبهایتان را به شما مىشناسانند و در دل شما را دوست دارند؛ و ساعتى براى کسب لذّتهاى حلال و با بخش چهارم توانایى و نیروی انجام وظایف سه بخش دیگر را تامین کنید.
تقریبا همه مون روایاتی شبیه این روایت که با مضمون تقسیم اوقات شبانه روز هست رو شنیدیم و خوندیم. یک قسمت مشترک در خیلی از این دست روایات، کامجویی حلال و لذت های مشروع و نشاط و فرح و ... هست و گفته شده که این قسمت از اوقات هست که توانایی انجام قسمت های دیگه رو به انسان میده.
لطفا از تجربیات شخصی تون بگید که این بخش از زندگی تون رو به چه کارهایی می پردازید؟ اگر از سیره ی معصومین یا علماء و بزرگان دینی بگید هم که خیلی بهتره.
مثلا روایاتی هست که نگاه به سبزه، آب روان و چهره ی زیبا رو باعث نور چشم و انبساط روح معرفی کرده. یا نگاه به چهره ی پدر و مادر و عزیزان یا نگاه به چهره ی همسر همونطور که در روایت مشهور از امام علی علیه السلام هست که با نگاه به چهره ی حضرت زهرا سلام الله علیها غم از دلشون میرفت و ... . جالبه که قابلیت صفرابری هم داره.
در کل عوامل نشاط و انبساط روح رو بگید. البته اگر نقطه ی مقابلش رو هم بدونیم کمک کننده ست یعنی عوامل انقباض روح و غم و ... مثل گناه و ... .
+
درسته که روح منشآ ادراک و اراده ی انسان هست؟ یعنی کسی که ادراکات احساسی و روحانی بیشتری داره یا اراده ی قوی تری داره روح بسیط تری داره لزوما؟
روایتی مبنی بر رد یا تایید این که زن ها و مخصوصا مادران به صورت کلی روح بسیط تری دارند وجود داره؟